Ibu Tangmo Nida M4afkan 2 Rakan Mendi4ng Selepas Ditawarkan 30 Juta Bath??

Kes kem4tian selebriti terkenal Thailand, Tangmo Nida yang didkwa terjatuh dari bahagian belakang bot laju akibat kecuaian pemandu bot, Phaiboon Roberts menjadi perhatian ramai.

Terbaharu, kenyataan ibu Tangmo meng3jutkan ramai pihak apabila dia membuat keputusan untuk memaafkan dua individu yang menjadi punca kem4tian pelakon terkenal itu.

Sebelum ini, pertemuan di antara rakan mendi4ng bertukar menjadi seb4k apabila ibunya, Panida Sirayuthyothin sukar untuk memaafkan mereka semua. Namun begitu, apa yang mengejutkan apabila ibu Tangmo dikatakan sudah memaafkan Phaiboon serta Tanupat ‘Por’ Lerttaweewit yang merupakan pemilik perusahaan bot laju.

Menerusi ciapan seorang pengguna di Twitter mendakwa Panida berlembut hati kerana dua lelaki berkenaan berkali-kali menghubunginya untuk meminta maaf kerana menyesal dengan apa yang sudah terjadi. Sebagai tanda maaf, dua individu tersebut ‘menghadiahkan’ wang bernilai 30 juta BHT (RM3.8 juta) untuk pengebumi4n Tangmo.

Mak dia masih tidak ada peguam. Dia (ibu Tangmo) tidak tahu dengan memaafkan mereka akan mengurangkan hukum4n kelak. Mereka bersopan santun dan selalu menghubunginya serta sering pergi ke kuil untuk mendoakan Mo (Tangmo). Dia tidak kisah pun pasal kebenaran, dia cuma nak kata-kata manis sahaja.

Meskipun tidak dapat mengembalikan Tangmo, mereka berharap agar pemberian itu boleh mengubati kedukaan keluarga Tangmo. Panida turut mengesahkan bahawa anaknya itu tidak mendaftarkan anak Kratik, Easter sebagai anak angkat dan segala duit pampasan insurans akan dikendalikan olehnya.

Ketika temu bual di sebuah rancangan TV, Panida mengatakan bahawa wang yang diberikan itu adalah berlipat ganda daripada pendapatan Tangmo setahun dan berpendapat bahawa dia mempunyai kuasa untuk mengaturkan segala harta pusaka anaknya itu.

Tangmo berlakon satu drama dengan harga 800,00 BHT (RM102,264.17) hingga 1,000,000 BHT (RM127,830.21). Saya fikir kalau Mo akan hidup 30 tahun lagi. Cuba gandakan berapa?

Walau bagaimanapun, peguam yang dikenali sebagai Sittra Biabungkerd yang turut hadir dalam rancangan TV berkenaan menyifatkan sikap Panida itu terlalu cepat untuk memikirkan hal harta mendi4ng anaknya itu kerana Tangmo baru sahaja 10 hari meningg4l duni4. Dia perlu melantik peguam terlebih dahulu dan melalui proses mahk4mah sekurang-kurangnya dalam tempoh dua bulan untuk menguruskan urusan terb4bit.

Saya rasa kesian dengan Mo. Selama dia hidup, wujudkah insan yang betul-betul ikhlas sayangkan dia tanpa ada apa-apa manfaat? Sampaikan dia sudah men1nggal pun masih ada yang nak ambil kesempatan.

Difahamkan, pelakon berusia 37 tahun itu sanggup menukar nama ‘Nida’ sebagai hadiah hari lahir ibunya dan berharap dengan penukaran nama tersebut dia dapat berbaik semula dengan ibunya kerana hubungan mereka pernah renggang sebelum ini.

Sementara itu, pihak pol1s juga memaklumkan bahawa sias4tan mengenai kejadian terb4bit akan diselesaikan dalam masa satu bulan setengah.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!MV

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page @MOTIFVIRAL

Sumber: Oh Bulan

PERHATIAN: Pihak @MOTIFVIRAL tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak @MOTIFVIRAL juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment on "Ibu Tangmo Nida M4afkan 2 Rakan Mendi4ng Selepas Ditawarkan 30 Juta Bath??"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*