Selepas Kec0h Pemandu Saga Tunjuk Isyarat Luc4h, Abang Baju Biru Ded4h Sebab2 Pakcik Berkopiah N4ik Ang1n

Gara-gara berkongsi video mengenai seorang ‘pakcik berkopiah’ yang mengeluarkan kata-kata kes4t dan menunjukkan isyarat luc4h dalam satu insiden di jalan raya, seorang pemuda dikr1tik kononnya ‘play v1ctim’ dengan cuba menunjukkan kesal4han orang lain.

Perkara itu diluahkan pemuda berkenaan susulan dua siri video yang dirakam menerusi kamera dashboard keretanya menjadi tul4r di media sosial.

Seorang pengguna FB bernama Yusri Othman pada Khamis berkata, dia menerima banyak komen yang hanya menunjukkan sisi tidak baik mengenai pakcik berkenaan.

“Ramai komen mana video, kononnya saya hanya play v1ctim dan tunjuk benda yang tak baik pasal pakcik tu.

“Kononnya mesti saya ada buat sesuatu yang membuatkan pakcik tu marah sampai dia boleh meng4ibkan isteri saya,” katanya di halaman FB.

Menerusi posting sama, turut dimuat naik dua video penuh rakaman dashboard sebelum kejadian.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

Menurut kenyataan lelaki itu berusia 38 tahun itu, pertamanya, dia telah memotong dua kereta yang dipandu amat perlahan dengan kelajuan kurang 60 kilometer sejam.

“Saya potong kiri kereta… ada dua lorong. Sambil potong dua kereta termasuk kereta pakcik, saya hon kan kereta dia yang ketika itu sedang bercakap menggunakan telefon.

“Mungkin suara saya kuat tapi saya tak m4ki dia. Kalau dengar bunyi tingkap buka, pasal saya tunjuk phone kat dia,” katanya.

Keduanya, Yusri berkata, pakcik berkopiah itu mendkwa kereta yang dipandunya telah mengh1mpit kenderaan lelaki tersebut.

“Tapi dia yang kej4r saya dari belakang dan cuba memotong kiri juga. Saya tak rasa saya h1mpit sebab saya jenis sayang kereta.

“Ketiga, masa pakcik stop sebelah kiri kereta saya, (padahal kalau dia nak masuk kiri boleh terus, tiada halangan) masa ni dia m4rah-marah, tak ada m4ki lagi.

“Saya hanya cakap pakcik guna phone semasa memandu. Saya buka tingkap sikit dan tutup balik. Yelah, masa p4ndemik ni kena jaga sebab pakcik tu pun tak pakai mask.

“Kalau dengar kenapa saya beristighfar, pasal dia telah menunjukan isyarat luc4h depan keluarga saya,” katanya sambil menambah dia bersama isteri dan dua anak berusia 10 dan tujuh tahun berada di dalam kereta ketika kejadian.

Dalam kejadian di Melaka pada 27 Februari lalu, tindakan Yusri membunyikan hon dan memotong sebuah kereta Proton Saga menyebabkan pemandunya ber4ng dan mem4ki h4munnya termasuk menunjukkan isyarat luc4h.

Yusri mendkwa pemandu berkenaan, yang digambarkan sebagai pakcik berkopiah memandu perlahan sambil menggunakan telefon bimbit.

Pakcik berkenaan turut dikatakan mengeluarkan kata-kata kes4t membabitkan isterinya, selain menunjukkan isyarat luc4h.

Sementara itu, Yusri menyedari tindakannya meninggikan suara pada pakcik berkopiah itu, namun menegaskan bahawa dia tidak mem4ki hamun lelaki berkenaan.

“Satu ayat pun saya tak ada m4ki pakcik tu depan-depan. Mungkin salah saya yang lain suruh buang kopiah sambil suruh mengucap. Itupun selepas dia tunjuk isyarat luc4h.

“Saya bukan jenis penyabar dan juga panas baran tapi alhamdulliah Allah bukakan hati saya untuk fikir panjang,” katanya sambil menambah perlu menjaga pertuturannya dengan baik kerana memberi contoh yang baik kepada anak-anak.

Yusri berkata, pakcik itu menghubungi adiknya dua hari lalu dan did4kwa enggan mengaku kesilapannya.

“Kami sekeluarga masih ada timbang rasa. Saya nak pakcik minta maaf pada isteri saya dan anak-anak pasal kata-kata dia tu. Kalau saya ada salah, saya pun akan minta maaf,” katanya.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!MV

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page @MOTIFVIRAL

Sumber: Mstar

PERHATIAN: Pihak @MOTIFVIRAL tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak @MOTIFVIRAL juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment on "Selepas Kec0h Pemandu Saga Tunjuk Isyarat Luc4h, Abang Baju Biru Ded4h Sebab2 Pakcik Berkopiah N4ik Ang1n"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*