Masih Tidak Tahu Punc4 Kem4tian An4k Hingga Kini, Ibu Bapa Nek4d S4man H0spital

Pasangan suami isteri nekad dengan tind4kan und4ng-und4ng terhadap hospit4l yang did4kwa cuai ketika mer4wat anak tunggal mereka berusia dua bulan sehingga men1nggal dun1a.

Memetik laporan Harian Metro, ibu Rosilawati Ismail berkata, pihak Hospital Raja Perempuan Zainab (HRPZ II) sudah bertemunya menjelaskan apa yang berlaku, tetapi ada beberapa perkara yang dia dan suami tidak berpu4s hati.

Sehingga kini punca kem4tian anak belum dimaklumkan kepada kami dan pihak hosp1tal memaklumkan perlu menunggu sehingga dua bulan.

Katanya, tind4kan di4mbil demi menuntut keadilan kem4tian anak selain tidak berpu4s hati dengan pihak hospital yang mer4wat anak ketika itu.

Terdapat beberapa perkara yang kami tidak berpu4s h4ti ketika anak menerima rawatan termasuk isv susu yang diberikan hampir tam4t temp0h selain diberi ub4t t1dur tanpa kebenaran.

Jelasnya lagi, pihaknya sudah melantik pegu4m dan sedang menunggu tind4kan selanjutnya.

Terdahulu, tul4r di media sosial perkongsian pengguna FB Ola Ola mend4kwa doktor cu4i sehingga menyebabkan kem4ti4n anak.

Menurut wanita ini, pada 5 Februari anaknya mengalami cir1t b1rit dan ditempatkan di Unit Rawatan R4pi Pedi4trik (PICU) HRPZ II.

Pada 8 Februari, anak dikatakan semakin s3mbuh dan dipind4hkan ke wad biasa.

Ketika berada di wad berkenaan, doktor meminta saya menukar susu anak yang dibekalkan pihak hospital dengan alasan anak saya mengalami alahan.

Saya dapati tarikh luput pada tin susu berkenaan bertarikh 12 Februari iaitu hampir tamat. Malah, ketika saya membancuh susu berkenaan, ia mer4gukan seolah-olah sudah b4si.

D4kwanya, dia ada bertanyakan doktor mengenai svsu itu, doktor memaklumkan masih boleh digunakan jika belum berkul4t.

Wanita ini mend4kwa lagi, beberapa hari kemudian, anaknya kembali tidak sihat dan diberi ub4t t1dur tanpa kebenaran.

Katanya, pada masa yang sama anak perlu berpu4sa selama lima hari dengan alas4n pervt anak perlu direh4tkan.

Disebabkan tak berpu4s hati, dia memohon an4k dipindahkan ke hospit4l lain tetapi tidak dibenarkan sebelum anak mengalami dem4m p4nas.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!MV

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page @MOTIFVIRAL

Sumber: OhMedia!

PERHATIAN: Pihak @MOTIFVIRAL tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak @MOTIFVIRAL juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment on "Masih Tidak Tahu Punc4 Kem4tian An4k Hingga Kini, Ibu Bapa Nek4d S4man H0spital"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*