Divgut R4hsia 1MDB Dided4hkan, Bekas Banker Goldman D4kwa Terp4ksa Beli Rumah AS$10 Juta Untuk Bek4s Kekasih, Datuk Rohana Rozhan

Menurut Tim Leissner, dia divgut bekas CEO Datuk Rohana Rozhan atau rahsi4nya akan dided4hkan.

Nama bekas pengurus bank Goldman Sachs, Tim Leissner hangat diperkatakan media antarabangsa selepas dia yang tampil sebagai s4ksi bagi perbic4raan k3s rasu4 bekas pegawai bank Goldman Sachs Group Inc, Roger Ng telah membuat beberapa pended4han mengejutkan kepada M4hkamah New York.

Leissner yang merupakan pegawai atasan Roger Ng mendkwa bahawa dia telah diugut oleh bekas kekasihnya, seorang ketua pegawai eksekutif (CEO) media untuk membeli rumah berharga AS$10 juta (RM41.9 juta) di London atau pembabitannya dalam skandal 1Malaysia Development Berhad (1MDB) dided4hkan.

Disoal oleh pendakwa raya Drew Rolle tentang kekasihnya itu, Leissner kemudian menyebut beberapa nama antaranya bekas CEO Astro Malaysia Holdings Bhd, Datuk Rohana Rozhan yang difahamkan telah menj4lin cinta bersamanya dari 2003 hingga 2013, lapor The Edge Market.

“Ms. Rozhan (Rohana) begitu kecewa ketika hbungan kami ber4khir dan mengetahui saya akan bersama isteri saya, Kimora.

“Jika saya tidak belikannya rumah, dia akan mended4hkan kepada pihak berkuasa mengenai sk4ndal saya dalam 1MDB.

“Dia ugvt untuk ded4hkan sk4ndal itu pada 2013 dan saya menjadi begitu t4kut,” kata Leinssner di hadapan M4hkamah New York.

Dia dalam masa sama turut memaklumkan ada berbincang dengan ketuanya, Ketua Goldman Sachs Asia, Richard Gnodde, mengenai hbung4nnya bersama Rohana.

Isu ini menurutnya sensitif memandangkan syarikat mereka menjalin kerjasama perniagaan bersama Astro, kata Leissner.

Dia kemudian diberi amaran agar lebih berh4ti-h4ti sekiranya ‘menj4linkan hbungan dengan pelanggan’.

Leissner pada 2018 meng4ku bers4lah kerana bersub4hat dalam pel4nggaran und4ng-und4ng antir4suah Amerika Syarikat dan konsp1rasi pengub4han wang.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!MV

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page @MOTIFVIRAL

Sumber: BuzzKini

PERHATIAN: Pihak @MOTIFVIRAL tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak @MOTIFVIRAL juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment on "Divgut R4hsia 1MDB Dided4hkan, Bekas Banker Goldman D4kwa Terp4ksa Beli Rumah AS$10 Juta Untuk Bek4s Kekasih, Datuk Rohana Rozhan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*