“Saya Kehil4ngan Satu Inci Setengah” – Bekas Pes4kit CVD-19 D4kwa Z4k4r Makin Mengec1l? 0uch!

Meng3jutkan apabila ada dkwaan mengatakan alat kel4m1n lelaki atau z4k4r meng3cut selepas dij4ngk1ti v1rus CVD-19.

Menurut laporan Mashable SEA, seorang lelaki dari Amerika Syarikat yang menjadi tetamu di ‘podcast’ kesihatan s3ksual ‘How To Do It’ berkata, z4k4rnya menjadi lebih pendek selepas pulih daripada CVD-19.

Jelas lelaki tersebut, selain daripada itu, dia juga mengalami beberapa masalah termasuk m4ti pvcuk atau er3ctile dysfunct1on (ED)”Zak4r saya telah meng3cut. Sebelum saya s4kit, saya berada di atas purata – tidak besar, tetapi pastinya lebih besar daripada sekarang.

“Saya telah kehilangan kira-kira satu inci setengah dan telah menjadi lebih rendah daripada biasa,” katanya.

Sementara itu, menurut doktor, lelaki itu bermungkinan mempunyai masalah berkaitan dengan keros4kan v4skular (ur4t) pada tisu er3ktil z4karnya.

Dalam kes berasingan, satu kajian yang dijalankan oleh pasukan dari Miami Miller University pada 2021 menyaksikan dua pesakit lelaki telah m4ti pvcuk selepas dij4ngkiti v1rus itu.

Hasil kajian yang diterbitkan dalam World Journal of Men’s Health, menunjukkan bahawa kedua-dua lelaki menunjukkan tanda-tanda keros4kan s4luran dar4h pada z4kar mereka, berbanding pes4kit lain yang mengalami d1sfungs1 er3ktil tetapi tidak pernah dij4ngk1ti Coron4v1rus.

Satu lagi kajian oleh College London University mendapati bahawa lima peratus lelaki yang telah dij4ngk1ti CVD-19 mempunyai z4kar yang lebih pendek dan 15 peratus mengalami d1sfungsi s3ksu4l.

Selain itu, penyanyi James Blunt yang dij4ngkiti w4bak CVD 19 meng4ku zak4rnya menjadi semakin kecil gara gara terkena w4bak tersebut.

Hal itu dipercayai disebabkan oleh jenis ub4t yang diambil. Dalam perkembangan lain, sebelum ini kes zak4r mengecil akibat pengambilan v4ksin juga pernah tul4r di media sosial.

Pun begitu, perkara berkenaan sebenarnya merupakan informasi p4lsu yang cuba disebarkan individu tidak bert4nggungjawab.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!MV

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page @MOTIFVIRAL

Sumber: Gempak

PERHATIAN: Pihak @MOTIFVIRAL tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak @MOTIFVIRAL juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment on "“Saya Kehil4ngan Satu Inci Setengah” – Bekas Pes4kit CVD-19 D4kwa Z4k4r Makin Mengec1l? 0uch!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*