Bud4k Lelaki Terper4ngkap Dalam Perigi Di Afgh4nist4n, Oper4si Menyel4mat Masuk Hari Ketiga

Di Afgh4nistan, seorang kanak-kanak berusia sembilan tahun telah terper4ngkap dalam sebuah perigi sejak dua hari yang lalu. Berikutan daripada itu, pasukan penyel4mat giat menjalankan oper4si bagi menyel4matkan kanak-kanak tersebut.

Difahamkan, operasi menyel4mat di Kampung Shokak, wilayah Zabul itu dijalankan kira-kira dua minggu selepas kejadian sama berlaku di Maghribi yang mengorb4nkan ny4wa Rayan.

Menerusi sebuah rakaman video yang dipercayai dikongsikan oleh pegawai kerajaan Taliban, kanak-kanak bernama Haidar itu telah tersep1t di dalam perigi, namun dia masih dapat menggerakkan tangan bahagian atas badannya. Menurut bapa Haidar, anaknya masih boleh bercakap dan sentiasa memberi respon.

Adakah keadaan awak baik? Jangan men4ngis dan terus bercakap dengan saya.

Menurut pihak berku4sa, m4ngsa terper4ngkap pada kedalaman kira-kira 10 meter dalam perigi sedalam 25 meter itu.

Pasukan penyel4mat berada di sana bersama ambul4ns, tangki oksigen dan pelbagai lagi peralatan yang diperlukan.

Tambah pihak berkuasa lagi, buat masa ini, pasukan penyel4mat menjalankan kerja menggali dari sudut permukaan untuk cuba mencapai lokasi di mana m4ngsa itu terper4ngkap.

Mereka menggunakan teknik yang sama dilakukan pasukan penyel4mat yang terb4bit dalam insid3n membabitkan kanak-kanak Maghribi, Rayan yang terper4ngkap di dasar perigi pada kedalaman 32 meter awal bulan ini. Kanak-kanak mal4ng itu bagaimanapun dis4hkan meningg4l dun1a selepas lima hari terper4ngkap dalam perigi berkenaan sehingga meraih simpati masyarakat dunia.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!MV

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page @MOTIFVIRAL

Sumber: Oh Bulan

PERHATIAN: Pihak @MOTIFVIRAL tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak @MOTIFVIRAL juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment on "Bud4k Lelaki Terper4ngkap Dalam Perigi Di Afgh4nist4n, Oper4si Menyel4mat Masuk Hari Ketiga"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*